Direktuppladdning av media

Direktuppladdning av media

Hur man laddar upp och skapa enkilda medier. Med en fil i varje.

Ett media är en eller flera filer som spelas upp som klipp på mediaspelaren. Det finns 2 sätt att skapa ett media, antingen genom Direktuppladdning eller genom att skapa ett media som innehåller flera filer.

Med funktionen Direktuppladdning kan du ladda upp flera enskilda filer samtidigt.

Har du flera filer som skall publiceras som enskilda klipp på dina spelare kan du "bulkuppladda" filerna, det innebär att du kan ladda upp flera filer samtidigt. Alla filer sparas som enskilda filer och kan läggas till på alla dina spelare.


Välj typ av uppladdning

Här väljer du direktuppladdning av media.


Uppladdning av fler från håddisk

Dra över över dina filer eller klicka för att bläddra på hårddisken. Du kan ladda upp obegränsat antal stillbilder i PNG-format och videofiler i mp4-format. Det går att blanda stillbilder och video.


Uppladdade filer

NAMN
När du valt filer och det är uppladdade kan du ändra namn på varje enskild fil. Namnet är det som blir sökbart när du skapar ditt innehåll.

GODKÄND
Genom att kryssa i rutan "Godkänd" kommer dit media att publiceras när det ligger i ett innehåll. Kryssa inte i rutan om du vill at någon annan, exempevlis en kollega skall godkänna ditt media före publicering.

VISNINGSTID
För stillbidler kan du age hur länge en stillbild skall visas i ett innehåll.

TA BORT LJUD
För videofiler kan du ta bort eventueltl ljud på filerna.


Uppladdad media

När filerna är uppladdade skapas automtasikt ett media med varje uppladdad fil. För att byta namn klicka på namnet för att öppan Media. Du kan titta på filen genom att klicka på Visa.